Eduki publikatzailea Eduki publikatzailea

Gipuzkoako udalerri ugarietan proiektatuko da '100 días de soledad’ naturari buruzko film dokumentala

2018·11·13

Gipuzkoako udalerri ugarietan proiektatuko da '100 días de soledad’ naturari buruzko film dokumentala

José Ignacio Asensio: “Edertasun naturaleko film existentzial honek gonbidatzen gaitu gogoeta egitera, errealitateaz jabetzera, eta garenaz eta gure ingurunearekin harremanetan jartzeko moduaz hausnartzera. Bakardadea eta natura funtsezko lokarriak dira norberaren esentzia aurkitzeko”.

Gipuzkoako Hondakinen Plangintza berriaren partaidetza prozesuak 173 ekarpen bildu ditu

2018·11·08

Gipuzkoako Hondakinen Plangintza berriaren partaidetza prozesuak 173 ekarpen bildu ditu

164 eragilek parte hartu dute partaidetzazko deliberazio prozesuan, zeintzuk 173 ekarpen egin dituzten hondakinen arloan. Nabarmentzekoa da berrerabiltze eta birziklatze sektorearen partaidetza, tailerretara gerturatutakoen kopuruaren %39a izanik eta dokumentuari ekarpen ugari eginez. José Ignacio Asensio: “Plan berriak (GHHKPO 2019-2030) hondakinen birziklatzearen eta balorizazioaren zirkulua itxiko du, helburutzat ezartzen du birziklapenean %70a lortzea eta Gipuzkoa prest utziko du ekonomia zirkularraren eta klima aldaketaren erronkari aurre egiteko”.

Ingurumeneko Departamentuak klima aldaketari aurre egiteko programa indartuko du 2 milioi euro bideratuz

2018·11·08

Ingurumeneko Departamentuak klima aldaketari aurre egiteko programa indartuko du 2 milioi euro bideratuz

Ingurumeneko eta Obra Hidraulikoetako Departamentuaren aurrekontua %1,89 igo da 2018ko urtekoaren aldean. José Ignacio Asensio: “Hondakinen arazoa gainditu ondoren, klima aldaketa delako ingurumen alorrean Gipuzkoak duen erronka handiena”.

GIG1en % 70etik gora exekutatuta dago, eta azken txanpan sartu da

2018·11·05

GIG1en % 70etik gora exekutatuta dago, eta azken txanpan sartu da

Aurreikusitako egutegia betetzen ari da, eta TMB planta lehenengo hondakinak jasotzen hasiko da 2018ko martxoa eta apirila artean.

Sorkuntza Gastronomikoa iraunkortasunaren zerbitzupean

2018·11·05

Sorkuntza Gastronomikoa iraunkortasunaren zerbitzupean

Aldundiak eta Basque Culinary Center-en arteko hitzarmena elikadura xahuketa murrizteko azpiproduktuak berrerabiliz produktu gastronomiko berriak sortuz Asensio: «Gipuzkoak gai izan behar du bere sormen gastronomikoa jasangarritasunaren zerbitzura jartzeko, balio gastronomiko handia duten eta, aldi berean, elikagaien xahutzea murrizten lagunduko duten plater berriak sortuz. Gure sukaldariek sukaldaritza berde, osasungarri eta arduratsuaren aldeko joera markatu dezakete. Aizega: “Elikagaiak alferrik galtzea ekiditeko egiten dugun proposamena da alternatiba gastronomikoak bilatzea, lehengaiak eraldatzean sortzen diren bazterkinak erabiltzeko, eta, horrela, balio gastronomikoa duten produktu atalak aprobetxatzeko».

Klimari lotuta sortu zen ikasle foroak klima aldaketari aurre egiteko jardunbide egokien dekalogo bat onartu du

2018·11·05

Klimari lotuta sortu zen ikasle foroak klima aldaketari aurre egiteko jardunbide egokien dekalogo bat onartu du

Ingurumen Departamentuak gazteen foro iraunkor bat sortu zuen apirilean, klima aldaketaren aurkako ekintzen inguruan elkarrekin lan egiteko. José Ignacio Asensio: «Gipuzkoa jasangarriagoa nahi badugu, gazteen inplikazioa eta parte-hartzea ezinbestekoak dira».